index.php
 

Raco Studiebureau

Nieuws

Velodroom Circuit Zolder

De werken aan de spectaculaire werf ‘Velodroom’ gelegen aan het Circuit van Zolder, zijn volop aan de gang. Onze veiligheidscoördinator Gunther Schuermans is al ter plaatse geweest in het kader van onze veiligheidscoördinatie opdracht en heeft alvast de graaf- en funderingswerken bezocht.

Hieronder delen wij graag het nieuwsartikel van hbvl en de link naar de website: hbvl & Wielerdroom

Beste wensen vanwege Team Raco!

Kerstverlof 24/12/21 t.e.m. 03/01/22

Duurzame nieuwbouw Middenschool Hasselt, Campus Kunst

Samen met import.export Architecture en BOT architectuurcollectief hebben we de wedstrijd gewonnen voor de bouw van een nieuw schoolgebouw op de Campus Kunst in Hasselt (PIKOH).

Een duurzaam gebouw met een centrale open ruimte in de plaats van gangen en een groene speelplaats met chillzones: de Provinciale Kunsthumaniora Hasselt (PIKOH) start eind 2022 met een nieuwbouw van 4200m² voor de eerste graad. Dit duurzaam en circulair bouwconcept zet sterk in op prefabricatie en modulariteit en maakt géén gebruik van fossiele brandstoffen waardoor het klaar is voor de toekomst. Wij zijn uiteraard trots om deel uit te mogen uit maken van het team en het deel technieken en EPB voor onze rekening te mogen nemen.

Team:

  • import.export Architecture (architectuur)
  • BOT architektuurcollectief (architectuur)
  • studioBASTA (landschapsarchitectuur)
  • Bureau Bouwtechniek NV (technische ondersteuning)
  • Momenting (studiebureau stabiliteit)
  • Studiebureau Raco (studiebureau technieken + EPB)

Lees hier de artikels: BOT architektuurcollectiefArchitectura

Nieuw kantoor

We hebben intussen afscheid genomen van ons kantoor in de Meylandtlaan te Heusden-Zolder en hebben onze intrek genomen in ons nieuw kantoor in de Rijkelstraat te Heusden-Zolder 🎉

Raco viert 20-jarig bestaan

Raco is al 20 jaar actief als studiebureau en wij zijn hier met onze 18 medewerkers terecht trots op!  We zijn voornamelijk gespecialiseerd in Studies Speciale Technieken van alle soorten gebouwen, BREEAM, EPB-& ventilatieverslaggeving, veiligheidscoördinatie, energieaudits en milieuvergunningen. De afgelopen jaren hebben we ons vooral toegespitst op grote projecten voor overheden, bedrijven en projectontwikkelaars.

“20 jaar Raco” is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf en dat hebben we recent gevierd zowel medewerkers als klanten hebben mogen meegenieten.

Klik hier om het artikel van Made in Limburg te lezen

Bouwverlof 2021

Ons kantoor is gesloten van 10/07/2021 t.e.m. 25/07/2021

Vrolijk Pasen vanwege het hele Raco team

Trends Gazellen 2021

Supertrots op onze 63ste plek tussen de Trends Gazellen 2021 – middelgrote ondernemingen – regio Limburg! Check zeker de volledige uitslag op https://trendsgazellen.be/

Project Brig te Boom

In het kader van een samenwerking met DCA Woonprojecten, Belfius Immo, Binst Architects en Atlas Engineering licht onze projectleider Kristof Claes in een interview, de bewust gemaakte duurzame keuzes op vlak van verwarmings- en ventilatiesystemen toe. Het betreft het lopende woonproject ‘Brig’ bestaande uit 4 woonblokken gelegen op een van de voormalige scheepswerven in Boom, met zicht op de Rupel. Voor meer informatie over het project kan je terecht op de website https://brig-boom.be/. Brig wordt een groene pionier in de residentiële sector in Vlaanderen genoemd. Lees het volledige interview hier