archive.php
 

Raco Studiebureau

Archives

Velodroom Circuit Zolder

De werken aan de spectaculaire werf ‘Velodroom’ gelegen aan het Circuit van Zolder, zijn volop aan de gang. Onze veiligheidscoördinator Gunther Schuermans is al ter plaatse geweest in het kader van onze veiligheidscoördinatie opdracht en heeft alvast de graaf- en funderingswerken bezocht.

Hieronder delen wij graag het nieuwsartikel van hbvl en de link naar de website: hbvl & Wielerdroom

Beste wensen vanwege Team Raco!

Duurzame nieuwbouw Middenschool Hasselt, Campus Kunst

Samen met import.export Architecture en BOT architectuurcollectief hebben we de wedstrijd gewonnen voor de bouw van een nieuw schoolgebouw op de Campus Kunst in Hasselt (PIKOH).

Een duurzaam gebouw met een centrale open ruimte in de plaats van gangen en een groene speelplaats met chillzones: de Provinciale Kunsthumaniora Hasselt (PIKOH) start eind 2022 met een nieuwbouw van 4200m² voor de eerste graad. Dit duurzaam en circulair bouwconcept zet sterk in op prefabricatie en modulariteit en maakt géén gebruik van fossiele brandstoffen waardoor het klaar is voor de toekomst. Wij zijn uiteraard trots om deel uit te mogen uit maken van het team en het deel technieken en EPB voor onze rekening te mogen nemen.

Team:

  • import.export Architecture (architectuur)
  • BOT architektuurcollectief (architectuur)
  • studioBASTA (landschapsarchitectuur)
  • Bureau Bouwtechniek NV (technische ondersteuning)
  • Momenting (studiebureau stabiliteit)
  • Studiebureau Raco (studiebureau technieken + EPB)

Lees hier de artikels: BOT architektuurcollectiefArchitectura

Nieuw kantoor

We hebben intussen afscheid genomen van ons kantoor in de Meylandtlaan te Heusden-Zolder en hebben onze intrek genomen in ons nieuw kantoor in de Rijkelstraat te Heusden-Zolder 🎉

Raco viert 20-jarig bestaan

Raco is al 20 jaar actief als studiebureau en wij zijn hier met onze 18 medewerkers terecht trots op!  We zijn voornamelijk gespecialiseerd in Studies Speciale Technieken van alle soorten gebouwen, BREEAM, EPB-& ventilatieverslaggeving, veiligheidscoördinatie, energieaudits en milieuvergunningen. De afgelopen jaren hebben we ons vooral toegespitst op grote projecten voor overheden, bedrijven en projectontwikkelaars.

“20 jaar Raco” is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf en dat hebben we recent gevierd zowel medewerkers als klanten hebben mogen meegenieten.

Klik hier om het artikel van Made in Limburg te lezen

Bouwverlof 2021

Ons kantoor is gesloten van 10/07/2021 t.e.m. 25/07/2021

Vrolijk Pasen vanwege het hele Raco team

Trends Gazellen 2021

Supertrots op onze 63ste plek tussen de Trends Gazellen 2021 – middelgrote ondernemingen – regio Limburg! Check zeker de volledige uitslag op https://trendsgazellen.be/

Project Brig te Boom

In het kader van een samenwerking met DCA Woonprojecten, Belfius Immo, Binst Architects en Atlas Engineering licht onze projectleider Kristof Claes in een interview, de bewust gemaakte duurzame keuzes op vlak van verwarmings- en ventilatiesystemen toe. Het betreft het lopende woonproject ‘Brig’ bestaande uit 4 woonblokken gelegen op een van de voormalige scheepswerven in Boom, met zicht op de Rupel. Voor meer informatie over het project kan je terecht op de website https://brig-boom.be/. Brig wordt een groene pionier in de residentiële sector in Vlaanderen genoemd. Lees het volledige interview hier

Nominatie Trends Gazellen 2021

2020 zal omwille van de coronacrisis de geschiedenis ingaan als een jaar vol uitdagingen. Vele bedrijven moesten gebruik maken van de vele steunmaatregelen en zagen hun doelstellingen smelten als sneeuw voor de zon.

Wij kregen als afsluiter van 2020 wel nog zeer positief nieuws in de bus van het magazine Trends. Met trots mogen wij aankondigen dat ons studiebureau voor de eerste keer genomineerd is voor de Limburgse Trends Gazellen 2021.

Al 20 jaar selecteert de redactie van Trends snelgroeiende bedrijven die een integraal onderdeel van ons economische landschap vormen. Eén voor één competitieve ondernemingen die het ondernemingsklimaat in hun regio positief beïnvloeden. Trends Gazellen zijn krachtbronnen van innovatie en werkgelegenheid, die een inspirerend rolmodel zijn voor andere bedrijven.

De nominatie tot Trends Gazellen kregen we natuurlijk niet zomaar, die hebben we verdiend dankzij onze groeicijfers:
• groei in cash-flow
• groei in personeel
• groei in toegevoegde waarde

Ons harde werk van de voorbije jaren wordt hierdoor beloond met nationale bekendheid en regionale erkenning. Deze nominatie was enkel mogelijk dankzij het werk dat al onze medewerkers, elke dag opnieuw, presteren! Zonder ons gedreven en enthousiast team was dit niet gelukt.

Gaan we onze nominatie verzilveren en worden we uitgeroepen tot de eindwinnaar van Limburg? Dat komen we in de loop van 2021 te weten.

Kom meer te weten over Trends Gazellen via volgende link