index.php
 

Raco Studiebureau

Nieuws

¿Cómo preparar una paella tradicional?

Afgelopen vrijdag hebben onze 2 Spaanse medewerkers een traditionele Paella Valenciana klaargemaakt. Bedankt Maria & Juan Pablo, het was héél lekker!

Topteam!

Teambuilding weekend 2019

Studiebureau Raco ging afgelopen weekend, voor het vierde jaar op rij, op 3-daagse teambuilding. Dit jaar was de bestemming Jabbeke en iedereen was van de partij, ook ‘Bailey’ onze office dog.

Naast tal van presentaties van onze eigen medewerkers, hadden we weer het genoegen om Liesbet en Benny van Thercon te mogen verwelkomen als gastsprekers en in primeur ook gastsprekers Vincent en Dries van Atlas Engineering. Verder was er genoeg tijd om Oostende te bezoeken, gezellig in teams te koken, te kwissen en te genieten van de vele faciliteiten (biljart, tafelvoetbal, sauna, infraroodcabine en het binnenzwembad) die onze vakantiewoning te bieden had.

Nu is het weer een jaartje uitkijken naar het volgende teamweekend.

Reportage Kanaal Z

De filmploeg van ‘Alle zaken op een rijtje’ heeft onlangs een reportage gemaakt over ons studiebureau. Naast een bezoek aan ons kantoor, zijn ze ook langs geweest bij referentieproject ‘Cultuurcentrum Muze’ te Heusden-Zolder.

Klik hier om de reportage te bekijken.

 

Nieuwe collega

We verwelkomen onze nieuwe collega Lindsay Cox!

Zomeractiviteit

Studiebureau Raco heeft het bouwverlof dit jaar wederom goed ingezet. We bezochten de Stad Diest waar we het leuke stadsspel Zombie Zombie speelden, dineerden en genoten van de gezelligheid van de kermis.

Bouwverlof 2019

Raco voor H.Essers

H.Essers gooit anker uit in Genk (Bron: Het Belang van Limburg)

Lees via deze link het volledige artikel

Ons studiebureau voert voor het nieuwe kantoor van H. Essers de opdrachten: studie technieken, haalbaarheidsstudie, EPB-verslaggeving en veiligheidscoördinatie uit.

 

Studiebureau Raco gaat internationaal met BREEAM!

Wij zijn aangesteld om een nieuwe BREEAM certificatie uit te voeren voor een groot en ultra modern logistiek distributiecentrum in de omgeving van Kopenhagen. Dit distributiecentrum zal in de toekomstige noden van bedrijven voorzien. De bestaande warehouses op de markt zijn verouderd voor de hedendaagse noden en behoeften, waardoor er meer vraag is naar nieuwe, intelligente warehouses. E-commerce is booming waardoor er meer dan ooit vraag is naar grotere en meer efficiëntere opslagmogelijkheden. De logistieke ruimte heeft maar liefst een oppervlakte van 100.000 m² en zal toegang geven tot heel Denemarken, omwille van de ideale ligging in de nabijheid van een belangrijke snelweg en het bus, trein en ferry netwerk. De luchthaven van Kopenhagen is daarenboven vlakbij gelegen (+/- 25 km). Kortom een ideaal project voor onze BREEAM specialisten.

Cultuurcentrum Muze

De ruwbouwwerken zijn bijna klaar! Momenteel wordt er volop gewerkt aan de technieken (HVAC, sanitair, sprinkler, elektro en theatertechnieken), de binnenafwerking en de buitenafwerking. Raco neemt hierbij de studie van HVAC en sanitair voor zijn rekening en is ook aangesteld als EPB-verslaggever en veiligheidscoördinator.

Voor ons studiebureau is het een hele uitdaging om alle vereiste technieken in te passen in dit prachtige historisch pand. Denk hierbij aan massieve muren, ruimten tot 15m hoog, oude draagstructuren die behouden dienen te blijven. Uiteraard een uitdaging die wij heel graag aangaan. Het cultuurcentrum zal zijn intrek in het oude mijngebouw van Heusden-Zolder nemen en het eindresultaat zal zonder twijfel een mooie meerwaarde betekenen voor onze gemeenschap.

Het nodige inrichtingswerk zal in de loop van de volgende maanden van start gaan. De opening van het nieuwe cultuurcentrum staat dit jaar nog geland.

Opleidingen UCLL

Onze veiligheidscoördinator heeft de vorming ‘aanvullende multidiscilpinaire basismodule voor preventieadviseur’ aan de UCLL met succes afgerond. Momenteel is ze aan een nieuwe vorming ‘aanvullende specialisatiemodule voor preventieadviseur niveau ll’ begonnen en uiteraard wensen wij haar veel succes toe met het doorlopen van de opleiding.