index.php
 

Raco Studiebureau

Nieuws

Nieuwe collega

We verwelkomen onze nieuwe collega Lindsay Cox!

Zomeractiviteit

Studiebureau Raco heeft het bouwverlof dit jaar wederom goed ingezet. We bezochten de Stad Diest waar we het leuke stadsspel Zombie Zombie speelden, dineerden en genoten van de gezelligheid van de kermis.

Bouwverlof 2019

Raco voor H.Essers

H.Essers gooit anker uit in Genk (Bron: Het Belang van Limburg)

Lees via deze link het volledige artikel

Ons studiebureau voert voor het nieuwe kantoor van H. Essers de opdrachten: studie technieken, haalbaarheidsstudie, EPB-verslaggeving en veiligheidscoördinatie uit.

 

Studiebureau Raco gaat internationaal met BREEAM!

Wij zijn aangesteld om een nieuwe BREEAM certificatie uit te voeren voor een groot en ultra modern logistiek distributiecentrum in de omgeving van Kopenhagen. Dit distributiecentrum zal in de toekomstige noden van bedrijven voorzien. De bestaande warehouses op de markt zijn verouderd voor de hedendaagse noden en behoeften, waardoor er meer vraag is naar nieuwe, intelligente warehouses. E-commerce is booming waardoor er meer dan ooit vraag is naar grotere en meer efficiëntere opslagmogelijkheden. De logistieke ruimte heeft maar liefst een oppervlakte van 100.000 m² en zal toegang geven tot heel Denemarken, omwille van de ideale ligging in de nabijheid van een belangrijke snelweg en het bus, trein en ferry netwerk. De luchthaven van Kopenhagen is daarenboven vlakbij gelegen (+/- 25 km). Kortom een ideaal project voor onze BREEAM specialisten.

Cultuurcentrum Muze

De ruwbouwwerken zijn bijna klaar! Momenteel wordt er volop gewerkt aan de technieken (HVAC, sanitair, sprinkler, elektro en theatertechnieken), de binnenafwerking en de buitenafwerking. Raco neemt hierbij de studie van HVAC en sanitair voor zijn rekening en is ook aangesteld als EPB-verslaggever en veiligheidscoördinator.

Voor ons studiebureau is het een hele uitdaging om alle vereiste technieken in te passen in dit prachtige historisch pand. Denk hierbij aan massieve muren, ruimten tot 15m hoog, oude draagstructuren die behouden dienen te blijven. Uiteraard een uitdaging die wij heel graag aangaan. Het cultuurcentrum zal zijn intrek in het oude mijngebouw van Heusden-Zolder nemen en het eindresultaat zal zonder twijfel een mooie meerwaarde betekenen voor onze gemeenschap.

Het nodige inrichtingswerk zal in de loop van de volgende maanden van start gaan. De opening van het nieuwe cultuurcentrum staat dit jaar nog geland.

Opleidingen UCLL

Onze veiligheidscoördinator heeft de vorming ‘aanvullende multidiscilpinaire basismodule voor preventieadviseur’ aan de UCLL met succes afgerond. Momenteel is ze aan een nieuwe vorming ‘aanvullende specialisatiemodule voor preventieadviseur niveau ll’ begonnen en uiteraard wensen wij haar veel succes toe met het doorlopen van de opleiding.

Chevron Phillips Tessenderlo

Momenteel is het project Chevron Phillips Tessenderlo ‘Technical Building’ in uitvoering. We verzorgden de studies HVAC en elektriciteit, begeleidden de aanbesteding en volgen de uitvoering op de werf. Zeer trots dat we voor deze bouwheer mogen werken!

Nieuwe collega

We verwelkomen onze nieuwe collega’s, Claire Jetteur, Maria Pla Gadia & Juan Pablo Masia!

Teambuilding weekend

Van 14 september t.e.m. 17 september zijn we met alle leden van ons studiebureau op teambuilding weekend geweest in Paliseul. Tijdens dit weekend werden er door onze leden zowel als door externe sprekers, talloze presentaties (renewable energy, zomerakkoord 2018, ventilatie van A tot Z, …) gehouden, er werd gebrainstormd over nieuw beurs-en presentatiemateriaal en de eerste voorstellen voor de inrichting van onze kantoren werden een feit.

Daarnaast was er ook tijd voor verschillende activiteiten waaronder, een boswandeling, een quizavond, een namiddag in het Semois Adventure Park met Archery Tag en teambuilding spelletjes, kookavonden, Cessna vluchten en last but not least de wellness faciliteiten (zwembad, jacuzzi, infrarood cabine en hamam).

Graag wil het feestcomité (Hanne, Sarah & Nikki) in naam van iedereen, Vanessa & Johan bedanken om dit mooie weekend te laten plaatsvinden.